Familieopstelling voor volwassen en kinderen

Een familieopstelling is een hele bijzondere raadgever bij levensvragen. Het brengt inzicht en verlichting bij iedereen die zakelijk en/of privé vastloopt door terugkerende thema’s en patronen. Een familieopstelling kan net zo effectief zijn als reguliere psychotherapie. Opstellingen helpen je jezelf te worden, jezelf te helen en keuzes te maken die bij jóu passen. Een familieopstelling is een hele bijzondere raadgever bij levensvragen. Het brengt inzicht en verlichting bij iedereen die zakelijk en/of privé vastloopt door terugkerende thema’s en patronen. Opstellingen helpen je jezelf te worden, jezelf te helen en keuzes te maken die bij jou passen. Familieopstelling is een methode binnen systemisch werken. Ieder individu heeft een plekje in dat grote netwerk van familieleden, of je nu wil of niet. Het verhelderen van thema’s die binnen jouw familiesysteem spelen, levert inzichten op die van grote waarde kunnen zijn. Je krijgt de kans om patronen te doorbreken en jezelf te helen. Het is een werkvorm waarbij je met je familiesysteem aan de slag gaat zónder dat je familieleden erbij zijn. Je doet het puur voor jezelf, in een veilige en respectvolle setting. Meestal wordt er met een groep gewerkt, maar het kan ook alleen. Samen met een opsteller en ‘representanten’ (mensen of poppetjes die jouw familieleden vertegenwoordigen) maak je een familieopstelling. Dit familiesysteem heeft invloed op jou en op je leven, in positieve en in negatieve zin. In elk familiesysteem zijn verborgen dynamieken werkzaam. Deze hebben vaak te maken met verwachtingen en teleurstellingen en ze kunnen erg belemmerend werken voor je eigen ontplooiing.

Mijn aanpak

Ik maak opstellingen met mensen als representanten , poppetjes, stoelen, woorden, plekken. Ook werk ik met visualisatie. In mijn praktijk zie ik dat familieopstellingen mensen in hun kracht zet. Hun eigenheid komt heel sterk naar boven, juist doordat ze hun eigen plek innemen in het geheel van personages en verbanden. Tegelijkertijd wordt de verbondenheid met de ander(en) heel voelbaar. Mensen gaan vaak naar huis met nieuwe inzichten, die hen in beweging zetten in het dagelijks leven.

Voor wie?

Wij maken allemaal deel uit van (familie)systemen en het is voor iedereen goed om te beseffen in hoeverre ons gedrag en onze gevoelens bepaald worden door het systeem waar we deel van uitmaken. Opstellingen zijn met name zeer verhelderend als je niet begrijpt waar je gevoelens of onvermogens vandaan komen. Voorbeelden van gevoelens/problemen waarbij familieopstellingen een stap naar een oplossing kunnen zijn: • bindingsangst • je baan vaak kwijtraken • niet tot actie kunnen komen • verslaving (drank, drugs, roken, gokken) • angst • ziekte • gevoelens van eenzaamheid • depressieve gevoelens • geldproblemen • weinig tot geen contact met familie.

Kosten

€ 85,- per consult.